English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26/6/12

Σχέδιο εξόντωσης Ρονάλντο από τους Ισπανούς


 Η αποτελεσματικότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας (μ.ο. 0,37 γκολ ανά αγώνα) ωχριά σε σχέση με κείνη που επιδεικνύει αγωνιζόμενος με τη Ρεάλ Μαδρίτης (μ.ο. 1,02 γκολ ανά αγώνα), αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα ισπανικά ΜΜΕ να τον θεωρούν ως τον Νο1 κίνδυνο για τη «Φούρια Ρόχα» εν όψει του αυριανού ημιτελικού του EURO 2012. Ωστόσο, ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, δεν φαίνεται ν' ανησυχεί ιδιαίτερα.

«Ολοι λένε πόσο καλά γνωρίζει, από το ισπανικό πρωτάθλημα, τους παίκτες μου ο Ρονάλντο και ξεχνούν πόσο πολύ καλά τον γνωρίζουν και εκείνοι. Σίγουρα είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και πολύ επικίνδυνος είτε βρίσκει χώρο μπροστά του είτε όχι. Δεν πρόκειται να τον αναλάβει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης μας. Θα αντιμετωπιστεί με ομαδική δουλειά και βοήθειες, όπως πριν από δύο χρόνια, στη Νότιο Αφρική, όταν και τον είχαμε εξουδετερώσει εντελώς», λέει ο Ντελ Μπόσκε, υπενθυμίζοντας τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, όπου η Ισπανία είχε επικρατήσει 1-0 της Πορτογαλίας.
Δεδομένης της προτίμησης του Κριστιάνο ν' αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα, θα βρει απέναντί του τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ, Αλβαρο Αρμπελόα, που δεν μπορεί να θεωρηθεί κορυφαίος δεξιός μπακ. «Ο Αρμπελόα είναι σπουδαίος μπακ ιδίως στα ανασταλτικά καθήκοντά του. Θα προσπαθήσουμε να τον καλύψουμε για να μη βρίσκεται ένας με έναν απέναντι στον Ρονάλντο» τονίζει Τσάβι και ο Χεράρδ Πικέ συμφωνεί: «Θα υπάρξει συλλογική προσπάθεια ώστε ο Ρονάλντο να μη μας δημιουργήσει πρόβλημα».
Για τον πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα και της εθνικής, Τσάβι, η εθνική Πορτογαλίας δεν είναι μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Εχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια της στη διοργάνωση και διαπίστωσα ότι είναι ομάδα υψηλού επιπέδου που απέκτησε αυτοπεποίθηση μετά τις εμφανίσεις και τις νίκες της επί της Ολλανδίας και της Τσεχίας. Είναι σαφώς καλύτερη απ' ό,τι πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Βελτιώθηκε, ωρίμασε, αμύνεται πολύ καλά και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη από τα πλάγια με τους Νάνι και Ρονάλντο, αλλά και με τις προωθήσεις του Κοεντράο. Διαθέτει επιπλέον παίκτες με ταλέντο στη μεσαία γραμμή, όπως ο Μουτίνιο και ο Μεϊρέλες. Θα είναι ένας δύσκολος ημιτελικός. Πρέπει να επιβάλουμε το στυλ και την προσωπικότητά μας, να διατηρήσουμε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας και γενικά ν' αγωνιστούμε όπως έχουμε μάθει».

Ο Ισπανός συμπαίκτης του Ρονάλντο στη Ρεάλ, Τσάμπι Αλόνσο, εκτιμά ότι οι δύο ημέρες λιγότερης ξεκούρασης σε σχέση με τους Πορτογάλους δεν θα επηρεάσουν την ομάδα του: «Σίγουρα αυτή η διαφορά δεν είναι ιδανική, αλλά μην ξεχνάμε ότι ολόκληρη τη σεζόν συνηθίσαμε να δίνουμε τρεις αγώνες μέσα σε οκτώ μέρες».

Πηγή: ΕΘΝΟΣΠΟΡ

No hay comentarios:

Publicar un comentario