English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26/9/12

Ισπανία ΤΩΡΑ: Διαδηλωτές πολιορκούν το Κοινοβούλιο.


Με σφαίρες καουτσούκ και με τα γκλομπ τους προσπάθησαν οι αστυνομικοί να απομακρύνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που περικύκλωσαν, από το απόγευμα το ισπανικό κοινοβούλιο. 
Αργά το βράδυ και παρά το γεγονός πως η αστυνομία κατάφερε να τους διασπάσει και να τους απομακρύνει από τον χώρο μπροστά από το ισπανικό κοινοβούλιο, εκατοντάδες διαδηλωτές παραμένουν ακόμα εκεί, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.
Νωρίτερα, έγιναν μάχες «σώμα με σώμα» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άνθρωποι και να γίνουν 20 προσαγωγές. 

Πιο αναλυτικά, χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν το απόγευμα το κοινοβούλιο, στο πλαίσιο συγκέντρωσης και πορείας κατά της λιτότητας με τη χαρακτηριστική ονομασία «Κατάληψη του Κογκρέσου». Οι αστυνομικοί δημιούργησαν ένα «δαχτυλίδι προστασίας» γύρω από το κοινοβούλιο και τοποθέτησαν μεταλλικούς φράχτες γύρω από το κτίριο προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση διαδηλωτών, από κάθε πιθανή κατεύθυνση. 
Όπως ήταν λογικό, κάποια στιγμή επικράτησε ένταση, με διαδηλωτές και αστυνομικούς να επιτίθενται ο ένας στον άλλο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και δεκάδες προσαγωγές. Μάλιστα, στην προσπάθεια της να απομακρύνει τους διαδηλωτές και να διαλύσει τη συγκέντρωση, η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ. 

Πλέον, οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν φύγει, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που παραμένουν ακόμα εκεί, δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους. 
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας και το ΔΝΤ τονίζοντας πως φωνάζουν για την «απαγωγή» της δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση, ο όγκος των ανθρώπων που συμμετείχαν ήταν εντυπωσιακός, όπως και ο παλμός και η ζωντάνια τους.

 Oι διαδηλώσεις μεταδίδονται στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.rtve.es και την ιστοσελίδα της El Pais

Διαδηλωτές πετάνε φρίσμπι στο Κοινοβούλιο


Το Paseo del Prado στην Μαδρίτη γύρω στις 19.30 
Plaza España, Μαδρίτη
 
Πληροφορίες από: BBC, Reuters

No hay comentarios:

Publicar un comentario