English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25/9/12

Σε διαμαρτυρία μετατράπηκε φέτος η καταλανική γιορτή Mercè

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις παρέλυσαν και σήμερα μερικώς τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καθώς και τα λεωφορεία στην Βαρκελώνη.
Η γιορτή Mercè που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Καταλανική πρωτεύουσα φέτος πήρε την μορφή διαμαρτυρίας απο χιλιάδες εργαζομένους που κατέκλεισαν μεγάλους δρόμους της Βαρκελώνης.

Σήμερα το πρωί περίπου 150 υπάλληλοι του Μετρό και των λεωφορείων της πόλης συγκετρώθηκαν για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στα μέτρα λιτότητας και στην μείωση των μισθών, μπροστά στον Δήμαρχο της πόλης Χαβιέρ Τρίας και τον πρόεδρο τoυ Καταλανικού κοινοβουλίου Αρτούρ Μας.

Οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ μέσα σε ένα ήρεμο σχετικά κλίμα, ανακοίνωσαν οτι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αυτή την εβδομάδα και εξέφρασαν την επιθυμία τους για την επιστροφή του Ανδρέου δε Κάμπο που είχε εκδιωχθεί από την εταιρεία μετά από επίπληξη.

Παρα το γεγονός οτι η απεργία των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χωρίς να προκληθούν σημαντικά προβλήματα δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομίας. Η ροή των επιβατών είχε επικεντρωθεί στο σταθμό του μετρό Maresme/Forum στη γραμμή 4 όπου διεξάγονταν και η συναυλία.

Τα συνδικάτα αντιτίθενται επίσης στην φιλελευθεροποίηση των μεταφορών καθώς και στις μειώσεις των μισθών και στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου για τον υπόγειο της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης.

No hay comentarios:

Publicar un comentario