English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7/10/12

Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους για να φωνάξουν κατά των μέτρων - Μαζικές διαμαρτυρίες σε 56 πόλεις

Μαζικές διαμαρτυρίες σε 56 πόλεις, ενάντια στις περικοπές της κυβέρνησης Ραχόι, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή σε ολόκληρη την Ισπανία υπό το σύνθημα «θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα, πρέπει να τους σταματήσουμε».
Περίπου 60.000 άνθρωποι διαδήλωσαν δυναμικά στη Μαδρίτη, ενώ πορείες και διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και σε όλο το φάσμα της επικράτειας.

Οι διαδηλωτές κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση Ραχόι για τις δραματικές περικοπές και τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, υποστηρίζουν ότι τα μέτρα θα αυξήσουν το ποσοστό ανεργίας και την ανασφάλεια στον εργασιακό χώρο, σε μια περίοδο που η χώρα βιώνει δεύτερη ύφεση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τριών ετών με το ποσοστό της ανεργίας να έχει εκτιναχθεί στο 25% με το 50% των ανέργων να είναι νέοι.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στους  εννέα μήνες που βρίσκεται στην εξουσία έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα λιτότητας και τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να κατέβουν σε γενική απεργία αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την εφαρμογή των οδυνηρών μέτρων.

Με την κυβέρνηση  να έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της δημοτικότητάς της (σε δημοσκόπηση της εφημερίδας El Pais το 77% των Ισπανών στηρίζουν τους διαδηλωτές και το 90% και πλέον εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις θα γίνουν συχνότερες) γίνεται πολύ δύσκολη η προσπάθεια της να πείσει τους επενδυτές ότι θα μπορέσει να ελέγξει τις κοινωνικές αναταραχές και να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων.

attikipress

No hay comentarios:

Publicar un comentario