English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12/10/12

Χιλιάδες Καταλανοί φώναξαν ΟΧΙ στην ανεξαρτησία

Χιλιάδες Καταλανοί επιθυμούν την ανεξαρτησία τους από την υπόλοιπη Ισπανία όμως σήμερα βγήκαν στους δρόμους αυτοί που είναι αντίθετοι στο να ανεξαρτητοποιηθούν. 

Η κεντρική πλατεία Πλάθα Καταλούνια της Βαρκελώνης γέμισε σήμερα το απόγευμα, ανήμερα της εθνικής ημέρας της Ισπανίας  από περίπου 6.000 χιλιάδες Καταλανούς που δεν θέλουν να χωριστούν στα δυο όπως χαρακτηριστικά τόνισαν. Θεωρούν πως ο εθνικισμός δεν θα τους πάει μπροστά σαν χώρα και μόνο ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Παρακαλούν την Ευρώπη να τους βοηθήσει και να μην αφήσει να περάσει η εθνικιστική τάση που πλήττει της Καταλωνία. 


Διαδήλωσαν ήρεμα και ειρηνικά κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "Έχουμε μια και μοναδική ψυχή", "Είμαι και εγώ Καταλανός". Στο τέλος της διαδήλωσης διάβασαν ένα μανιφέστο στα καταλανικά, τα ισπανικά και τα αγγλικά παρακινώντας τους πολίτες της Καταλωνίας να μην σκέφτονται εθνικιστικά γιατί κάτι τέτοιο είναι τρελό και «ουδείς έχει δικαίωμα να τους ζητήσει να είναι είτε Καταλανοί, είτε Ισπανοί».


Πηγή:www.capital.gr


No hay comentarios:

Publicar un comentario