English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18/10/12

Ποινικοποιείται η δράση των παπαράτσι στην Ισπανία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρδόν ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για ένα νομοσχέδιο που προβλέπει ποινές φυλάκισης για τους παπαράτσι που θα δημοσιεύσουν ανάρμοστες ή σοκαριστικές φωτογραφίες τρίτων, ακόμη και όταν αυτοί τους είχαν δώσει την άδειά τους να τους φωτογραφίσουν. Έτσι πλέον, με τη νέα απόφαση, όποιος παπαράτσι παραβιάζει το νόμο περί ιδιωτικότητας, θα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο.
Αφορμή για να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στάθηκε το, προ ενός μήνα, περιστατικό, όπου διέρρευσε στο διαδίκτυο το ερωτικό βίντεο μιας ισπανίδας δημοτικής σύμβουλου των Σοσιαλιστών. «Πρωταγωνίστρια» στο επίμαχο βίντεο ήταν η Ολβίδο Γoρμίγκος Κάρπιο, δημοτική σύμβουλος στη πόλη Λος Γιέμπενες του Τολέδο με το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE).
Στο σύντομο ιδιωτικό φιλμάκι το οποίο γύρισε, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, αποκλειστικά για τον σύζυγό της, φαίνεται τόπλες να αυτοϊκανοποιείται μπροστά στο φακό. Το βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου υπό μυστηριώδεις, όπως δηλώνει η ίδια η πολιτικός, συνθήκες, αν κι όπως προέκυψε μετά, για τη διαρροή ευθύνεται ένας 27χρονος ποδοσφαιριστής από το Τολέδο, ο οποίος συνελήφθη από την ισπανική Αστυνομία. Ωστόσο, υπάρχει η υπόνοια ότι επρόκειτο για πολιτική μηχανορραφία με κάποιους να κατηγορούν ευθέως για την ανάρτηση στο ιντερνετ το Λαϊκό Κόμμα.
Η Χορμίγκος, μητέρα δυο παιδιών, υπέβαλλε την παραίτησή της, ως ένδειξη σεβασμού στην οικογένειά της και το κόμμα της, αλλά τελικά παρέμεινε στη θέση της γιατί, όπως είπε και η ίδια, δεν διέπραξε κανένα έγκλημα και επιπλέον είχε την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειας και των ψηφοφόρων της.
πηγή: tovima.gr

No hay comentarios:

Publicar un comentario