English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28/10/12

Μεγάλη διαδήλωση στην Ισπανία για τα μέτρα λιτότητας

Με ένα μεγάλο λευκό πανό στο οποίο ήταν γραμμένο: «Όχι στις περικοπές του προϋπολογισμού» και με συνθήματα: «Δεν μας εκπροσωπούν», «περισσότερη εκπαίδευση, λιγότεροι αστυνομικοί», «ελάτε μαζί μας, μην μας κοιτάτε μόνο», «παραίτηση», χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία το Σάββατο στο κέντρο της Μαδρίτης με κατεύθυνση την ισπανική Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό του 2013 και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η δεξιά κυβέρνηση.
Απαντώντας στις εκκλήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από το κίνημα των «αγανακτισμένων» οι διαδηλωτές «πλαισιώνονταν» στην πορεία τους από δεκάδες οχήματα της αστυνομίας, καθώς η διαδήλωση δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα.
Νωρίτερα, τους δρόμους έκλεισαν 3.000 αστυνομικοί που διαδήλωσαν με πολιτικά, ενώ αγανακτισμένοι δανειολήπτες της «Μπάνκια», που έχασαν τα σπίτια τους επειδή δεν μπορούσαν να καταβάλουν τις δόσεις των δανείων τους, εισέβαλαν σε υποκατάστημα και το κατέλαβαν.
Εδώ και ένα μήνα το κίνημα των «αγανακτισμένων» συνηθίζει να διαδηλώνει γύρω από την Βουλή των Αντιπροσώπων, σε διαμαρτυρία για τον προϋπολογισμό του 2013 που συζητείται την περίοδο αυτή στο Κοινοβούλιο και προβλέπει την εξοικονόμηση 39 δισ. ευρώ.
ert.gr

No hay comentarios:

Publicar un comentario