English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7/10/12

Οι Καταλανοί φώναξαν "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ'' και στο Camp Nou. (Βίντεο)

Οι Καταλανοί δεν έχασαν την ευκαιρία εν όψει της αποψινής μεγάλης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Real- Barcelona, να φωνάξουν μια ακόμα φορά για ανεξαρτησία μέσα στο γήπεδο και μάλιστα την ώρα του αγώνα.

Όλα ήταν οργανωμένα και πολύ μεθοδευμένα καθώς με αυτό τον τρόπο χιλιάδες Καταλανοί ένωσαν τις φωνές τους για να ακουστούν δυνατά σε κάθε γωνιά του πλανήτη που παρακολουθούσε το απόλυτο ποδοσφαιρικό ντέρμπι.

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν οι φίλαθλοι της Barcelona από τις εξέδρες του Camp Nou σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό από κόκκινα και κίτρινα χαρτάκια, στα χρώματα της σημαίας της Καταλωνίας, όπου σχηματίστηκε το  Barca.

Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί... Στο 17:14 λεπτό του αγώνα φώναξαν με όλη τους την δύναμη "Independència" που στα καταλανικά σημαίνει "ανεξαρτησία".
Όταν το ρολόι έδειξε 17 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα σε όλο το γήπεδο κυμάτισαν οι καταλανικές σημαίες και το φετινό el clasico πήρε περισσότερο πολιτικό χρώμα από ποτέ. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί συμβολίζουν το 1714, χρονιά κατά την οποία η Καταλωνία έπεσε στα χέρια του Βασιλιά Φιλίππου της Ισπανίας. Έτσι κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου όλοι οι Καταλανοί θυμούνται την ήττα των στρατευμάτων τους και την προσάρτησή τους στο ισπανικό βασίλειο.
Πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες της Καταλωνίας, που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της περιοχής από το βασίλειο της Ισπανίας, θεώρησαν μοναδική ευκαιρία να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους εκμεταλλευόμενοι την υψηλή τηλεθέαση έχει παγκοσμίως η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

                                     Δείτε το βίντεο από το συγκεκριμένο λεπτό του αγώνα


No hay comentarios:

Publicar un comentario