English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20/11/12

Ισπανία: "Θα δίνουμε άδεια διαμονής σε όσους αγοράζουν κατοικίες άνω των 160.000 ευρώ"

Το δρόμο στους ξένους αγοραστές κατοικίας ανοίγει η Ισπανία, καθώς προτίθεται να δίνει άδειες διαμονής σε ξένους που αγοράζουν κατοικίες αξίας άνω των 160.000 ευρώ, προκειμένου να "αναστήσει" την αγορά real estate, αλλά και να απομακρύνει από πάνω της το βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων απούλητων κατοικιών, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εμπορίου,Τζαίημι Γκαρσία- Λεγκάζ, δήλωσε χθες ότι στοχεύει κυρίως στους κινέζους και ρώσους επενδυτές, οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολία στην αγορά κατοικίας στην Ισπανία, καθώς δεν είναι κάτοικοι Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η Ισπανία κινείται στα χνάρια της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, τις δυο άλλες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης που έχουν επιχειρήσει να τονώσουν τις αγορές κατοικιών τους αλλάζοντας τις προϋποθέσεις για τις άδειες διαμονής.

Η Ισπανία χορηγεί βίζες με ισχύ μέχρι και 90 ημέρες σε πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις οι άδειες διαμονής για τους ξένους αγοραστές κατοικιών θα ισχύουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν θα είναι όμως "ανοικτές", μια λεπτομέρεια που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, ενώ δε θα δίνουν αυτόματα το δικαίωμα στον αγοραστή να εργαστεί στη χώρα.

No hay comentarios:

Publicar un comentario