English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21/11/12

Θα καθυστερήσει το αίτημα βοήθειας από την Ισπανία

Την εκτίμηση ότι η Ισπανία θα καθυστερήσει το αίτημα της για ευρωπαϊκή βοήθεια διατυπώνουν αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η πιθανότητα ενός εθελοντικού αιτήματος για βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της είναι χαμηλή αυτή τη στιγμή, κυρίως εξαιτίας της διάστασης απόψεων ανάμεσα στην Ισπανία και στους Ευρωπαίους εταίρους και ενώ η πίεση από τις αγορές είναι περιορισμένη.

«Πιστεύουμε πως σε πρώτη φάση οι Ευρωπαίοι είναι πιθανό να ζητήσουν από την Ισπανία να προχωρήσει σε βαθύτερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σε πιο «σφικτή» δημοσιονομική προσαρμογή ως προαπαιτούμενο της βοήθειας. Συγκεκριμένα, οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό εκτιμάται ότι δεν θα επιτευχθούν τόσο για φέτος όσο και για την ερχόμενη χρονιά, ενώ θεωρείται πως η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό απέχει κατά πολύ από την εφαρμογή της.


Από την πλευρά της η Ισπανία έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να της αποκαλύψει τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν από το πρόγραμμα της ανταλλαγής των ομολόγων, αν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μοιάζει απρόθυμη να το κάνει.


Εν τέλει, το κόστος δανεισμού της Ισπανίας εξακολουθεί να παραμένει διαχειρίσιμο και η πίεση έχει μειωθεί βραχυπρόθεσμα. Συνεπώς, πιστεύουμε ότι όλα αυτά συνηγορούν πως η Ισπανία είναι απίθανο να ζητήσει βοήθεια τουλάχιστον εντός του 2013» επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας. 
newsbeast.gr

No hay comentarios:

Publicar un comentario