English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30/11/12

Θέλουν μια "Xρυσή Mπάλα" μόνοι τους...

Tην ημέρα των χτεσινών 113ων γενεθλίων της, η Μπαρτσελόνα δέχτηκε ένα (αναμενόμενο) δώρο. Δύο ποδοσφαιριστές της, ο Λιονέλ Μέσι και ο Αντρές Ινιέστα, μαζί με τον σταρ της αιώνιας αντιπάλου Ρεάλ Μαδρίτης, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, θα διεκδικήσουν τη «Χρυσή Μπάλα» του 2012. Η ΦΙΦΑ και το περιοδικό «France Football» που απονέμουν από κοινού το έπαθλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή κάθε χρονιάς ανακοίνωσαν την τριάδα που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τους 23 προεπιλεχθέντες υποψήφιους.

Παραπονεμένοι δικαιούνται ίσως να αισθάνονται ο γκολκίπερ Ικερ Κασίγιας που το 2012 κατέκτησε πρωτάθλημα Ισπανίας με τη Ρεάλ και EURO με την Εθνική Ισπανίας καθώς και ο πλέι μέικερ Αντρέα Πίρλο που οδήγησε τη Γιουβέντους αήττητη στην κατάκτηση του «σκουντέτο» και την Εθνική Ιταλίας στον τελικό του EURO.

Ακόμα και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά θα μπορούσε να βρίσκεται στην τριάδα. Στα 34 χρόνια του και μετά από μία οκταετία σε πολύ υψηλό επίπεδο, ο Ιβοριανός είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι. Η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου σε τελετή που θα διοργανώσει η ΦΙΦΑ στη Ζυρίχη. Εάν απονεμηθεί στον Μέσι θα είναι η 4η στην καριέρα του (και μάλιστα διαδοχική) επίδοση ρεκόρ αφού ο 25χρονος Αργεντινός θα ξεπεράσει τους Γιόχαν Κρόιφ, Μισέλ Πλατινί και Μάρκο Φαν Μπάστεν που έχουν κατακτήσει από τρεις φορές το έπαθλο. Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο έχει πετύχει (μέχρι στιγμής) 82 γκολ μέσα στο 2012 στη διάρκεια του οποίου όμως κατέκτησε μόνο το Κύπελλο Ισπανίας. Ο συμπαίκτης του στην Μπάρτσα, Αντρές Ινιέστα εκτός του Κυπέλλου ήταν και ο κορυφαίος της εθνικής Ισπανίας στο EURO 2012. Οσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με 60 γκολ στη σεζόν 2011-12 οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και βοήθησε την Εθνική Πορτογαλίας να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του EURO 2012. Δεκατρείς κάτοχοι της «Χρυσής Μπάλας» μετείχαν σε άτυπη ψηφοφορία για τον κορυφαίο του 2012. Οι οκτώ (Κοπά, Σουάρες, Κίγκαν, Ρουμενίγκε, Φαν Μπάστεν, Ζάμερ, Σεφτσένκο και ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο) επέλεξαν τον Μέσι, τρεις (Μπεκενμπάουερ, Ριβέρα, Κακά) τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ μόνο ένας, ο Φάμπιο Καναβάρο, προτίμησε τον Ινιέστα.

Ο ζωντανός θρύλος της Ρεάλ, Αλφρέδο Ντι Στέφανο, αρνήθηκε να επιλέξει κάτι που δείχνει πολλά για το κλίμα που επικρατεί σε βάρος του Κριστιάνο στη Μαδρίτη. Το έπαθλο για τον κορυφαίο προπονητή του 2012 θα διεκδικήσουν τρεις Ιβηρες: Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (Εθνική Ισπανίας), ο Πεπ Γκουαρδιόλα (πρώην της Μπαρτσελόνα) και ο Ζοσέ Μουρίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης).
πηγή: Εθνοσπορ

No hay comentarios:

Publicar un comentario