English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23/1/13

Κομψό διαμέρισμα με άποψη και χρώμα στη Βαρκελώνη. Φωτογραφίες

Οι Ισπανοί δείχνει να τα πηγαίνουν καλά με το χρώμα στη διακόσμηση, να είναι ατρόμητοι πρεσβευτές του και να μην φοβούνται τις προκλήσεις και τις εκκεντρικότητες. Ακριβώς αυτό διαπιστώνουμε και από το διαμέρισμα με τα υπέροχα ζωντανά χρώματα που θα δούμε σήμερα και βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Κι αν δεν είναι του γούστου σας, θα παραδεχτείτε τουλάχιστον πως σας φτιάχνει τη διάθεση και μόνο που το βλέπετε.

Το διαμέρισμα αυτό λοιπόν, ανήκει στην Eva Palao, αρχιτέκτονα και σχεδιάστρια κοσμημάτων, κάτι που δικαιολογεί θα λέγαμε τη σωστή χρήση τόσων χρωμάτων. Ξεκινώντας από το καθιστικό, η τεχνοτροπία με τη ζεστή ώχρα σε όλους τους  τοίχους, επιτρέπει την επιλογή ενός ιδιαίτερου δαπέδου, χαρακτηριστικού της Ισπανικής αρχιτεκτονικής, που έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο βελούδο του καναπέ. Χρωματικές λεπτομέρειες, δίνουν μία χαρούμενη νότα χωρίς να βαραίνουν το χώρο, ενώ η επιγραφή πάνω από τον καναπέ, αντικαθιστά επάξια κάθε είδους τέχνη. Λεπτομέρεια που κάνει  τη στιλιστική διαφορά, οι δυο βαλίτσες της Louis Vuitton που τελούν χρέη τραπεζιού.
Η τραπεζαρία που συνδέεται  με το καθιστικό, είναι ένας χώρος που συνδυάζει την τέχνη, τα αναμνηστικά από ταξίδια, κομμάτια που αγοράστηκαν σε δημοπρασίες και σύγχρονες δημιουργίες. Στην κουζίνα, συναντάμε το συνδυασμό του γκρι με το κίτρινο, χρώματα που δημιουργούν μία εντυπωσιακή αντίθεση αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Το πλακάκι του δαπέδου κι εδώ, όπως και στο καθιστικό, δίνει το δικό του παιχνίδι, ενώ δεν απουσιάζουν και οι σικ λεπτομέρειες, όπως η φωτογραφία της Ellen Von Unwerth.

Στο υπνοδωμάτιο, η Αρχιτέκτονας, προτίμησε να κινηθεί σε πιο σοφιστικέ τόνους, με το ασπρόμαυρο να πρωταγωνιστεί και να δέχεται πινελιές από κίτρινο ως κομπάρσους. Το δερμάτινο κεφαλάρι  ενσωματώνεται στον μαύρο τοίχο, ενώ τα έργα της Ισπανίδας καλλιτέχνιδας Chelcie Davine, δίνουν την απαραίτητη λάμψη στο χώρο.

Στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό λουτρό, τέλος, την προσοχή μας τραβάει το φωτογραφικό έργο με τίτλο «φιλί» του Robert Doisneu. Έργο που τυπώθηκε σε διάτρητο βινύλιο και κολλήθηκε  στο τζάμι της ντουζιέρας. Η επένδυση σε τοίχους και δάπεδο είναι από μαύρο ακατέργαστο γρανίτη, ενώ ο πάγκος από corian. Ισορροπίες ανάμεσα στα χρώματα λοιπόν, για αυτό το ιδιαίτερο διαμέρισμα!
homeguide.gr/


No hay comentarios:

Publicar un comentario