English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28/8/13

Στάχτη 12.000 στρέμματα στη Γαλικία της Ισπανίας

Πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες που απειλούσαν σπίτια και ήδη έχουν κάνει στάχτη 12.000 στρέμματα στη Γαλικία, στη βόρεια Ισπανία, σε μια περιοχή η οποία πλήττεται εδώ και ημέρες από πυρκαγιές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο χωριό Οία, ένα παραθαλάσσιο χωριό, κοντά στις ακτές της Ισπανίας στον Ατλαντικό Ωκεανό καθώς και τα σύνορα με την Πορτογαλία, όπως ανέφεραν οι αρχές της Γαλικίας.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς της ισπανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας συνδράμουν πέντε αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο, που έστειλε η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Δεν έχουν αναφερθεί ως τώρα τραυματισμοί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Γεωργίας της κυβέρνησης της αυτόνομης περιφέρειας της Γαλικίας.

Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των πολιτών που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω της πυρκαγιάς. Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο αριθμός αυτός είναι τουλάχιστον 176 άνθρωποι.

"Οι φλόγες δεν έφθασαν στις κατοικίες, κατά τις πληροφορίες μας, αλλά πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν" από τις εστίες τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός, ο οποίος είπε πως η κατάσταση "βελτιώθηκε" το απόγευμα.

Πυροσβέστες αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες για να θέσουν υπό έλεγχο άλλες τέσσερις πυρκαγιές που απανθράκωσαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πυρκαγιές σε δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις είναι πολύ συχνές το καλοκαίρι στην Ισπανία, και συχνά ενισχύονται από ισχυρούς ανέμους και εξαπλώνονται με ταχύτητα σε βλάστηση που είναι ήδη ξερή.
πηγή: nooz

No hay comentarios:

Publicar un comentario