English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26/8/13

Ιδιωτικοποιούνται ακόμα και τα έθιμα στην Ισπανία λόγω κρίσης

Το περίφημο Φεστιβάλ Ντομάτας στα χέρια ιδιωτικής εταιρίας για να καλυφθούν τα έξοδα
Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τον ευρωπαϊκό Νότο και η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει τα απόνερα της λιτότητας, φαίνεται πως κάποιοι προσαρμόζονται στη νέα εποχή.

Τη στιγμή που στη χώρα μας πασχίζουμε να κάνουμε μία ιδιωτικοποίηση, ο Δήμος της πόλης Μπουνιόλ κοντά στη Βαλένθια αποφάσισε να σώσει τις παραδόσεις της περιοχής, αναθέτοντας την υλοποίηση τους στον ιδιωτικό παράγοντα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το φημισμένο φεστιβάλ της ντομάτας το οποίο πραγματοποιείται κάθε τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου και στο οποίο μέχρι σήμερα η συμμετοχή ήταν δωρεάν. Με τα οικονομικά του Δήμου όμως να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, οι τοπικοί παράγοντες βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα του να υποβαθμιστεί το Φεστιβάλ ή του να αναθέσουν σε ιδιωτική επιχείρηση την οικονομική του στήριξη.

Παρά τις αντιδράσεις, επιλέχθηκε η δεύτερη λύση καθώς τα 140.000 ευρώ που απαιτούνταν για την υλοποίηση του δεν μπορούσαν να βρεθούν από χορηγίες, όπως γίνονταν παλαιότερα. Για να μπορέσουν λοιπόν να αγοραστούν οι 100 τόνοι ντομάτας, μία ιδιωτική εταιρία ανέλαβε να πωλήσει κουπόνια συμμετοχής αξίας 10 ευρώ το καθένα, ενώ όποιος θέλει να ζήσει τη συγκίνηση του να είναι πάνω στα φορτηγά που θα εκτοξεύουν τα "πολεμοφόδια" θα πρέπει να πληρώσει 750 ευρώ.
Για να καταλήξουν βέβαια στην απόφαση οι δημοτικές αρχές "ζύγισαν" όλα τα δεδομένα, συνυπολογίζοντας τις απώλειες τουριστών που θα είχε η πόλη σε περίπτωση που δεν πραγματοποιούνταν το γεγονός. Η συζήτηση πάντως που έχει ανοίξει στην Ισπανία είναι μεγάλη, με πολλούς Δήμους να σκέφτονται να ακολουθήσουν την ίδια οδό.
πηγή: newsbomb.gr

No hay comentarios:

Publicar un comentario