English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6/9/13

Πόλη-φάντασμα στην Ισπανία (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Η Seseña βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, με πληθυσμό 16.231 κατοίκων.

Παρά το γεγονός ότι ιστορικά ήταν πάντα αραιοκατοικημένη περιοχή, η Seseña έγινε δημοφιλής ως αποτέλεσμα των αμφιλεγόμενων αναπτυξιακών έργων στις Vallegrande και El Quiñón κατά τη διάρκεια της ισπανικής φούσκας ακινήτων.

Αφού βαφτίστηκε «Το Μανχάταν της La Mancha» η νέα οικοδομική εξέλιξη της πόλης υποτίθεται ότι θα περιλάμβανε 13.000 διαμερίσματα για να δημιουργήσει μια δορυφορική πόλη και έναν προαστιακό παράδεισο για 30.000 άτομα.

 Ωστόσο, το τεράστιο έργο προκάλεσε την προσοχή των Αρχών καθώς είχε εγκριθεί ασυνήθιστα γρήγορα.

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών, μόνο 5.100 ακίνητα είχαν ολοκληρωθεί, λιγότερο από το 1/5 κατοικούνταν και οι υποσχέσεις για κατασκευή σχολείων και αθλητικών κέντρων εγκαταλείφθηκε.

Τέτοιες σύγχρονες πόλεις-φαντάσματα έχουν γίνει οικείο θέαμα στο ισπανικό τοπίο, αφού περίπου ένα εκατομμύριο νέα ακίνητα μένουν απούλητα και ο αριθμός των κατασχέσεων έχει εκτοξευθεί.



Οι μόνοι επισκέπτες τελικά, ήταν οι τρεις πρωταγωνιστές της βρετανικής σειράς «Top Gear». Σε μια πόλη-φάντασμα, χωρίς κατοίκους, οι οδηγοί του «Top Gear» το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να συναγωνιστούν για το ποιος έχει πιο θορυβώδη μηχανή...
Με την ανεργία στην Ισπανία να έχει ξεπεράσει το 23% και τις τράπεζες απρόθυμες να προσφέρουν πίστωση, λίγοι πιστεύουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Real.gr





No hay comentarios:

Publicar un comentario