English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

4/9/13

Ισπανία: Εξάρθρωση δικτύου διακίνησης κοκαΐνης



Δεκαεννέα πρόσωπα συνελήφθησαν, μεταξύ τους και ο φερόμενος ως ο επικεφαλής τους, στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση ενός δικτύου διακίνησης κοκαΐνης μεταξύ της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας, ανακοίνωσαν σήμερα η ελβετική αστυνομία και η ισπανική πολιτοφυλακή.

Τα ναρκωτικά προέρχονταν από την Λατινική Αμερική και αφού εισέρχονταν στην Ισπανία, εν συνεχεία διοχετεύονταν στην Ελβετία και στην Ιταλία, αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο αστυνομικών σωμάτων.

Κατά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Κάλγκαρι» συνελήφθησαν συνολικά 19 πρόσωπα, 12 στην Ελβετία, ένα στην Ιταλία κι έξι στην Ισπανία.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο στην Ελβετία και συνεχίσθηκε στην Ισπανία, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον «επικεφαλής της οργάνωσης και προμηθευτή των ναρκωτικών, έναν άνδρα προερχόμενο από την Γκάμπια και κάτοικο του Οσπιταλέτ ντε Λιομπρεγκάτ», προαστίου της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Ασχολείτο με τη διακίνηση ναρκωτικών και διατηρούσε επαφές με κύκλους στη Γενεύη, στην Ιταλία και τη Λατινική Αμερική». Παραλάμβανε τα ναρκωτικά με «δύο άνδρες με λατινοαμερικανική υπηκοότητα» και τα μετέφερε προς την Ελβετία και την Ιταλία «με "βαποράκια"», προσέθεσαν.
Η Ισπανία αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τα ναρκωτικά που προέρχονται από την Αφρική και τη Νότιο Αμερική και έχει τα υψηλότερα ευρωπαϊκά ποσοστά στις κατασχέσεις κοκαΐνης και χασίς (20,7 τόννους κοκαΐνης το 2012 —24,9% περισσότερο από το 2011— και 325,5 τόννους χασίς). Οι ποσότητες αυτές αποτελούν το 73,69% του χασίς και το 41,21% της κοκαΐνης που οι διακινητές επιχείρησαν να μεταφέρουν στην Ευρώπη.
πηγή: ΣΚΑΙ

No hay comentarios:

Publicar un comentario