English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

29/6/12

Γιατί η Ισπανία προτιμούσε την Γερμανία στον τελικό;

Η πλειοψηφία των Ισπανών φιλάθλων θα προτιμούσε η εθνική ομάδα της χώρας να αντιμετωπίσει τη Γερμανία και όχι την Ιταλία στον κυριακάτικο τελικό του EURO 2012, σύμφωνα με διαδικτυακές δημοσκοπήσεις και ιστολόγια υποστηρικτών των «φούριας ρόχας». Οι Ίβηρες προκρίθηκαν στον τελικό μετά την επικράτησή τους επί της Πορτογαλίας με 4-2 στα πέναλτι και την Κυριακή θα προσπαθήσουν να γίνουν το πρώτο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην ιστορία που κατέκτησε τρεις διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις, μετά τις επιτυχίες τους στο EURO 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ο αντίπαλος της ομάδας του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στον τελικό παρά τις προτιμήσεις των Ισπανών θα είναι τελικά η Ιταλία.

Μία διαδικτυακή δημοσκόπηση, την οποία δημοσίευσε η καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo», έδειξε ότι το 59% των αναγνωστών της προτιμά τη Γερμανία για αντίπαλο στον τελικό παρά την Ιταλία. Άλλες διαδικτυακές «σφυγμομετρήσεις» δείχνουν παρόμοια προτίμηση για τα «πάντσερ», επιλογή που «επικυρώνουν» και φίλαθλοι μέσω των ιστολογίων τους. Η Ιταλία προκαλεί ανησυχία στους Ισπανούς ποδοσφαιρόφιλους, επειδή οι «φούριας ρόχας» έχουν ξεπεράσει μόνο μία φορά το «εμπόδιο» της «σκουάντρα ατζούρα» σε επίσημα παιχνίδια, κι αυτή στη διαδικασία των πέναλτι, στον προημιτελικό του EURO 2008. Επιπλέον, οι Ίβηρες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους «ατζούρι» στο εναρκτήριο παιχνίδι τους στο EURO 2012.

Αντίθετα, η πρόσφατη προϊστορία της Ισπανίας με τη Γερμανία είναι άριστη, καθώς οι Ιβηρες δεν έχουν χάσει από τα «πάντσερ» στις τελευταίες τρεις επίσημες αναμετρήσεις τους. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 οι «φούριας ρόχας» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Γερμανία, ενώ στη συνέχεια νίκησαν την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ στον τελικό του EURO 2008 με 1-0 και με το ίδιο σκορ στους ημιτελικούς του Μουντιάλ του 2010.

Πηγή: Sigmalive.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario