English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2/7/12

Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Ισπανία καταγράφει τα δικά της ρεκόρ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Νίκησε 4-0 την Ιταλία στον τελικό του Κιέβου και αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση πρωταθλήτρια Ευρώπης. Παράλληλα, έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά τον τίτλο σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις. Πρωτάθλημα Ευρώπης 2008, Μουντιάλ 2010 και Πρωτάθλημα Ευρώπης 2012.

Απόλυτη ισπανική κυριαρχία λοιπόν, σε έναν τελικό, στον οποίο η Ιταλία δεν κατάφερε να αγωνιστεί! Με το γνωστή της παιχνίδι, η ομάδα του Ντελ Μπόσκε, κυριάρχησε απόλυτα και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ιταλούς, οι οποίοι στάθηκαν και άτυχοι, αφού  έμειναν με δέκα παίκτες στο 62' αφού αποχώρησε με θλάση ο Τιάγκο Μότα, πέντε λεπτά αφού είχε μπεί στο ματς, στη θέση του Μοντολίβο. 

Η Ισπανία μπήκε στο ματς όπως μας έχει συνηθίσει. Με έλεγχο του ρυθμού και συνεχόμενες πάσες σε μία προσπάθεια να ανοίξει την ιταλική άμυνα. Ενα σουτ του Τσάβι (λίγο άουτ) στο 10' ήταν απλά η αρχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα  η Ισπανία άνοιξε το σκορ με τον Νταβίντ Σίλβα κι αφού προηγήθηκε εξαιρετικός συνδιασμός Ινιέστα-Φαμπρεγας.

Από το σημείο αυτό, η ισπανική ομάδα υποχώρησε λίγο με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να ανεβάσουν ρυθμούς, να πάρουν κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κασίγιας, ο οποίος αντέδρασε αποτελεσματικά σε  δύο σουτ του Κασάνο.

Στο 41' έγινε το 2-0 με τον Ζόρντι Αλμπα, ύστερα από κάθετη πάσα του Ινιέστα. Τρία λεπτά αργότερα, ο  Κασίγιας εξουδετέρωσε δυνατό σουτ του  Μοντολίβο. 
Στο β' μέρος, η Ιταλία προσπάθησε, αλλά όσες φάσεις προσπάθησε να δημιουργήσει βρήκε μπροστά της τον Κασίγιας. Η Ισπανία ζήτησε πέναλτι στο 48' 'οταν σε κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπονούτσι. Ουσιαστικά, κάθε προσπάθεια για την ομάδα του Πραντέλι σταμάτησε στο 62' όταν αποχώρησε με θλάση ο Τιάγκο Μότα.

Από εκεί και έπειτα, η ισπανική ομάδα απειλούσε με γκολ σε κάθε φάση και τελικά, σκόραραν οι δύο τελευταίες αλλαγές του Ντελ Μπόσκε. Ο Φερνάντο Τόρες (στο 84' ) και ο Χουάν Μάτα (στο 89' ),  ο οποίος είχε μπει στο ματς πριν από δύο λεπτά!  

Διαιτητής: Προέντσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Πικέ- Μπαρτζάλι,

Ισπανία:  Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα (87' Μότα), Νταβίντ Σίλβα(59' Πέδρο) , Φάμπρεγας (75' Τόρες)

Ιταλία: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι( 21' Μπαλτσαρέτι), Πίρλο, Μαρκίσιο, Μοντολίβο (57' Τιάγκο Μότα), Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι, Κασάνο (46' Ντι Νατάλε) . 

πηγή: τα Νεα online

No hay comentarios:

Publicar un comentario