English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19/9/13

Μετανάστες από την Αφρική προσπάθησαν να περάσουν στην Ισπανία

Περίπου 200 μετανάστες από την Αφρική προσπάθησαν για μία ακόμη φορά σήμερα το πρωί να περάσουν τον φράχτη που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια, αλλά «λιγότεροι από 10» κατάφεραν να περάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
«Περίπου 200 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική προσπάθησαν εκ νέου να περάσουν τα σύνορα στη Μελίγια», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, οι οποίες πρόσθεσαν ότι «λιγότεροι από 10 μετανάστες» κατάφεραν να περάσουν τον φράχτη.
Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική έχουν προσπαθήσει να περάσουν στην Ισπανία από τους θύλακες της Μελίγια και της Θέουτα.
Η Μελίγια και η Θέουτα, ένας άλλος ισπανικός θύλακας επίσης στην ακτή του Μαρόκου, αποτελούν τα δύο μοναδικά χερσαία σύνορα μεταξύ της ΕΕ και της Αφρικής.
Την Τρίτη τα ξημερώματα στη Μελίγια εκατοντάδες μετανάστες κατάφεραν να περάσουν τον έναν μετά τον άλλο τους τρεις φράχτες που χωρίζουν τα σύνορα του Μαρόκου με την Ισπανία.
Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας και των μεταναστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών και έξι πολιτοφύλακες.
Την ίδια ημέρα στη Θέουτα περίπου 350 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στον ισπανικό θύλακα και 91 εξ αυτών τα κατάφεραν. Χθες Τετάρτη εκατοντάδες μετανάστες έκαναν μια ακόμη προσπάθεια, χωρίς αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 700 μετανάστες περιμένουν στα γειτονικά βουνά να τους δοθεί η ευκαιρία να περάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Στα κέντρα προσωρινής υποδοχής μεταναστών στην Θέουτα και τη Μελίγια διαμένουν σχεδόν οι διπλάσιοι μετανάστες απ’ όσους έχουν σχεδιαστεί να δέχονται.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

No hay comentarios:

Publicar un comentario